perjantai 11. kesäkuuta 2010

Paimennus 21.5.2010

Meille tarjoutui mahdollisuus kokeilla Dreamdust- pentujen paimennustaitoja 21.5
Päivä oli aurinkoinen ja suuntasimme Naantaliin Koirataito-paimennuskurssille. Klo. 18.00 oli määrä aloittaa ja väkeä tiputteli pikkuhiljaa paikalle Lakun sisaruksista Frodo, Voitto, Capu ja Stella omistajineen ja pentueen äippä Selma omistajansa kanssa. Aluksi Kaisa piti meille luennon siitä minkälaista paimennus on ja miten me voidaan lukea lampaan käyttäytymistä sadakseen aikaan hyvää paimennusta. Teoriaosuus oli todella mielenkiintoinen ja siinä on paljon opeteltavaa. Jo pelkästään käskysanoissa oli rutkasti opeteltavaa, mutta Kaisa sai sen näyttämään niin helpolta kun hän haki kelpiensä avulla lampaat peltoaitauksesta pihan aitaukseen. Koira totteli kuin unelma ja oli todella hienoa nähdä koira työssä.

Sitten siirryttiin ensimmäiseen tehtävään. Eli heräteltiin koiria viettiin. Pidin Lakua liinassa ja kuljettiin lampaiden perässä kun ne kiersivät aitausta. Lakussa oli nähtävissä kiinnostusta lampaita kohtaan ja seuraavalla kierroksella Laku jo haki paikkoja paimentamiselle ja onnistuikin siinä ihan hyvin. Kokemus oli kyllä hieno.

Seuraava tehtävä oli paimentaa pienemmässä ympyränmuotoisessa aitauksessa. Koiran piti lähteä nyt jo ihan paimentamaan lampaita eli saada lammaslaumaan liikettä. Lakulla oli ihan vietti päällä ja Laku sai muutamia  hetkiä paimennuksen ideasta kiinni ja paimensi sitten hienosti! :) Koko päivä oli mahtava kokemus ja varmasti ajattelin mennä uudemman kerran kokeilemaan mitä Laku mahtaa seuraavaksi sanoa kun on jo kerran tutustuttu :) Kaikilta Dreamdust poppoosta löytyi viettejä ja oli mukava katsella muiden menoa :)
 takana näkyy pienempi ja pyöreämpi aitaus. Laku oli kyllä tosi innostunut lampaista katsellessaan niitä aidan toiselta puolelta. Varsinkin kun se näki Kaisan kelpien työssä. Laku varmaan ajatteli että voi kun mä olisin tuolla :)
 Tällä lailla mentiin toinen kieppi isossa aitauksessa. Laku haki paikkaa ja otti vauhtia ja ärisi lampaille että liikettä niveliin :) Laku siis porhaltaa lampaiden takana ja mä huutelen Lakulle hyvä,hyvä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti